Voor het creëren van een behaaglijke sfeer in je woonkamer of in een andere ruimte in/om je huis, denkt men al snel aan een houtgestookte kachel of haard. Door de typische geur van het brandend hout, gecombineerd met het geknetter van het vuur, ontstaat al snel een heerlijke warme sfeer. De wakkerende vlammen maken deze beleving helemaal compleet!

“De keuze is reuze” zegt men wel eens, maar bij een kachel of haard is dat zeker van toepassing. Er zijn talloze uitvoeringen beschikbaar die naadloos passen bij de stijl van je interieur. Ook het plaatsen van een schouw voor om je haard, modern of juist klassiek, behoort tot de ruime mogelijkheden.

Wij van Van Houtum kachels verkopen onze gesloten houtkachels en inbouwhaarden uitsluitend binnen de keuringseisen binnen de zgn. Eco-Design normen. Deze normen omvatten o.a. de emissie (uitstoot schadelijke stoffen) en de hoeveelheid fijnstof die vanzelfsprekend zeer laag moet zijn. Ondanks deze strenge eisen, kan men toch profiteren van een hoog rendement. Hiernaast kan nog externe beluchting toegepast worden voor een optimaal zuurstofgehalte in de directe binnen omgeving. Met de juiste installatie en houtsoort in combinatie met de juiste manier van stoken, heeft u in principe een duurzame warmtebron in huis. Bij een volledige verbranding stookt u nl. volledig CO2 neutraal!

Van Houtum Kachels heeft als service een aantal nuttige instructies en demo’s (Tutorials) voor u beschikbaar. Hierin wordt duidelijk gemaakt hoe u het beste uw kachel of haard kunt gebruiken zodat er naast een milieuverantwoorde manier van stoken ook een optimaal rendement verkregen wordt. Uw gasrekening zal dit zeker gaan merken!